Welkom bij

Wereldwinkel Amsterdam

Duurzame artikelen op tafel!

Prachtige gebruiksartikelen van olijven- en acaciahout

Pure olive wood is een natuurproduct afkomstig van Tunesische olijfbomen die hun productie functie voor olijven verloren hebben. Elk product is verschillend van vorm en tekening en daarmee uniek.

Hout is van nature aan veranderingen onderhevig en na verloop van tijd kunnen scheuren ontstaan. Om haar mooie kleur en glans te behouden dient het olijfhout af en toe met een onderhoudswax of olijf olie te worden behandeld. Het olijfhout dient voor het eerste gebruik met een zachte borstel en lauwwarm water en zeep te worden schoongemaakt. Voorkom langdurig blootstelling aan water en warmte / zon. Olijfhout is niet geschikt voor de vaatwasser.

                                          

 

 

Acaciabomen zijn niet moeilijk te vinden in de Filippijnen. Overal zie je ze staan langs wegen en op onbebouwde grond. Acaciahout is een niet-inheemse hardhoutsoort. Het is mooi hout met een breed kleurspectrum, van een warme kleur tot lichte delen. Het is duurzaam hout: de bomen groeien snel (hij bereikt zijn volle lengte in zestien jaar) en voor iedere gerooide boom wordt een nieuwe aangeplant. Het aanplanten van acaciabomen wordt gezien als een investering, die na een aantal jaren geld oplevert als het hout verkocht wordt. Het kappen, verhandelen en verwerken van de acaciabomen wordt gecontroleerd door de overheid middels certificering. Er zijn ook delen in de stad waar geen kapvergunning wordt verleend.

                                               

onderzetter Slang van accaciahout                                            schalen van accaciahout

Kinta, de fairtrade leverancier van de acaciaproducten, werkt bij de ontwikkeling al jaren intensief samen met kleinschalige familiebedrijven in Filippijnen. Het zijn goed georganiseerde bedrijven, met ervaren medewerkers. Ze streven naar een gezonde, creatieve en plezierige werkomgeving voor haar werknemers. Tegen een goede faire beloning.