Welkom bij

Wereldwinkel Amsterdam

Amsterdam is Fairtrade Gemeente!

Amsterdam mag zich net als Londen, Parijs en Brussel, een Fairtrade Hoofdstad noemen. Amsterdam is tevens de 50ste Fairtrade Gemeente van Nederland. Op zaterdag 25 oktober 2014 overhandigde Jacobine Geel, juryvoorzitter van Fairtrade Gemeente Nederland, in Mövenpick Hotel Amsterdam deze eervolle titel aan Kajsa Ollongren, loco-burgemeester van Amsterdam. Amsterdam verdient de titel omdat binnen één jaar ruim 160 winkels, horeca, bedrijven en organisaties structureel hun inkoopgedrag veranderden ten gunste van fairtrade. Zo ook de gemeente Amsterdam, Paradiso, Melkweg, en EYE Film Museum.

Een team van enthousiaste vrijwilligers ging in 2014 aan de slag om de titel 'Fairtrade gemeente'binnen te halen. Dat is gelukt in een jaar! 


De fairtrade campagne is in 2007 gestart en heeft tot doel zoveel mogelijk gemeenten 'Fairtrade" te maken. De campagne brengt al die mensen bij elkaar die fairtrade een warm hart toedragen, niet alleen door erover te praten maar ook door te laten zien en te doen. Om zich 'Fairtrade Gemeente' te mogen noemen moet voldaan worden aan 6 criteria:

De uitreiking van de titel door Jacobine Geel aan Kajsa Ollongren, loco-burgemeester van Amsterdam